PROFIEL

Bodembeestjes vangen in Nationaal Park De Maasduinen

Beschikbare data

Kom de natuur ontdekken in Nationaal Park De Maasduinen. 
Speciaal voor kinderen van 6-12 jaar wordt er op zondag 8 augustus om 10.00 uur een activiteit georganiseerd.

Deze vindt plaats vanaf Activiteitencentrum De Zevenboom in Afferden. De activiteit is gratis. Denk aan het dragen van geschikte kleding. In verband met coronamatregelen is maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, verplicht aanmelden voor deze activiteit [vol=vol] via de kalender op de website van het limburgs landschap.

Nationaal Park De Maasduinen is een samenwerkingsverband van streekbewoners, IVN Limburg, de gemeentes Bergen en Gennep, Staatsbosbeheer en Stichting het Limburgs Landschap. Om het publiek van de rijkdom aan natuur in de Maasduinen te laten genieten, zijn er overal wandelroutes uitgezet en worden er ook publieksactiviteiten georganiseerd. Het hele jaar door zijn er afwisselende excursies.

Gewapend met loeppotjes en zoekkaarten duiken kinderen in de wonderlijke wereld van bodembeestjes. Wat kruipt daar door het struikgewas? Is het een klein spinnetje of misschien wel een pissebed? Eenmaal gevangen in een loeppotje kunnen de beestjes van dichtbij bekeken worden. Er leven heel veel bodembeestjes in Nationaal Park De Maasduinen dus wat er allemaal gevangen gaat worden, blijft een verrassing. Het dragen van een lange broek en dichte schoenen wordt aangeraden.  

51.641709820066, 6.0215729

Gerelateerd aan dit evenement

Nationaal Park De Maasduinen
Nationaal Park De Maasduinen