PROFIEL

Voor alle wereldparkgenieters die nog meer willen ontdekken

Heb jij de 7 werelden van Bergen al ontdekt? 7 Werelden vol natuur, historie, kunst, cultuur en watersport. Midden in Nationaal Park De Maasduinen ontdek je het Hart van De Maasduinen... ons Bergen. Nee, niet het Bergen aan Zee maar het Bergen tussen het rivierenlandschap, de duinen van de maas. Gekenmerkt door haar afwisselende landschap: maasheggen, graslanden, bossen, heidevelden en waterpartijen. In de gemeente Bergen ontdek je 7 werelden vol natuur, historie, kunst, cultuur en watersport.

De wereld van Afferden

Hier moet je zijn voor de mooiste wandel- en fietsroutes. Ontdek de wetenswaardigheden van de historische gebouwen die dit dorp rijk is. De ruïne van Landgoed Bleijenbeek kent een lange geschiedenis en hier worden nog steeds de granen van vroeger verbouwd en gebruikt voor de brouw van een lokaal biertje. Rondom Afferden is het maasheggenlandschap het meest voelbaar.

De wereld van Aijen

Het creatieve dorpje van Bergen met kunstgalerieën, lijstenmakers en een geschiedenis van oude ambachten zoals klompenmakers, mandenmakers en de hoefsmid. De St. Anthoniuskapel vertelt het verhaal van ver voor deTweede Wereldoorlog ongeschonden.

De wereld van Bergen

In het pittoreske dorpje Bergen speelt natuur de hoofdrol. Midden in Nationaal Park De Maasduinen vertelt Bergen de verhalen van vroeger aan de hand van prachtige historische gebouwen, romantische straatjes, kleine kapelletjes en de vriendelijke inwoners. Op straat maak je hier gewoon nog een praatje. Over het weer of over de bijzondere plekjes die je moet ontdekken.

De wereld van Nieuw Bergen

De lokale lekkernijen van de beste bakker en beste slager van Noord-Limburg ontdekken? Dan moet je in Nieuw Bergen zijn! In winkelcentrum Mosaïque vind je nog veel meer lokale producten voor de thuisblijvers. Natuurlijk duik je na je aankopen op een terrasje voor een lekker drankje of een heerlijk stuk Limburgse vlaai.

De wereld van Siebengewald

Een bijzonder dorpje direct aan de Duitse grens met een Duitse naam en een Franse geschiedenis. Hier komen werelden samen. Met de historie van een rijke geschiedenis vertellen hier de kloosters De Gaesdonk en Graefenthal bijzondere verhalen.

De wereld van Well

Aan de Maas met een prachtig uitzicht kun je in Well zo naar de overkant. De dorpskern met romantische straatjes en prachtige gebouwen neemt je mee naar andere tijden. Strijk neer op een terrasje en het is gewoon genieten. Het Leukermeer is de mooiste plek aan de Maas voor een boottochtje of vakantie in eigen land.

De wereld van Wellerlooi

Het kerkdorpje Wellerlooi ademt de sfeer uit van vroeger. Fiets door de buitengebieden en ontdek het boerenleven van weleer op De Droogstal en de Schaak. Vanaf 25 meter hoogte zien De Maasduinen er nog mooier uit. Geniet van het uitzicht vanaf Uitkijktoren Wellerlooi, dagelijks te beklimmen.