PROFIEL

Ontdek de natuur, zoals deze bedoeld is

We beseffen ons, meer dan ooit, hoe belangrijk onze gezondheid, onze familie en ons landschap is. We zijn ons er meer bewust van dat genieten in de “kleine dingen” zit. Graag nemen we je mee in de (Re)Tour Natuur. Zodat je nog meer kunt genieten van de vele “kleine dingen” die ons mooie Noord‐Limburgse landschap te bieden heeft.

Eet de Natuur

Asperges, livarvarkens, aardbeien, blauwe bessen, vergeten groenten, Valuas kroketten, honing, champignons… in Noord-Limburg vind je een groot aanbod aan streekproducten. Afkomstig van de vruchtbare Limburgse grond, en met liefde en pure aandacht gemaakt. De beste plekken waar je van heerlijke, verse streekproducten kan genieten én ze kan kopen voor thuis!

Beej Benders

is een unieke versmarkt, horeca én evenementenlocatie in één. Waar kwaliteit, smaak en lokale producten in het zonnetje gezet worden. Zo kun jij heerlijk rond wandelen over onze versmarkt waar je een goede slager, een echte bakker en een mooie visafdeling tegen komt.

Nolensplein 54 5911 GG Venlo

 

Bekijk de website

Zuivel van nu

Bij Zuivel van Nu kan je zelf jouw zuivel komen ophalen en stiekem een glimp opvangen van de koeien! Dat kan! Zuivel van nu verkoopt hun zuivelproducten in vers automaten op de boerderij. De automaten worden dagelijks gevuld met een gevarieerd aanbod aan verse zuivelproducten.

Schandelo 100 5941 NH Velden

Bekijk de website

Veggie Fun

Lekker gezond en verantwoord eten, maar toch even geen zin om zelf te koken? Bij Veggie Fun op de Bolwaterstraat 17 in Venlo haal je van donderdag t/m zondag heerlijke verse, gezonde maaltijden.

Op www.veggiefun.nl vind je het weekmenu.

Rijnland Aardbeien

Ook bij de 2 locaties van Rijnland Aardbeien staan in het seizoen automaten waar je zelf super verse aardbeien voor thuis uit kan halen. De automaten worden dagelijks bijgevuld dus verser kan niet!

 

Bekijk de site

Ezelmelkerij ‘t Jaegershoes

Wil je nu eindelijk wel een keer verse en supergezonde ezelmelk proeven? Koop het bij ezelmelkerij ’t Jaegershoes en maak dan ook meteen kennis alle andere dieren die daar wonen zoals waterbuffels, koeien, kippen en konijnen.

Bosheideweg 10 5951 NR Belfeld

Meer informatie op de website van Jaegershoes

Graanbranderij de IJsvogel

Graanbranderij de IJsvogel is een ambachtelijke distilleerderij, die zelf haar alcohol stookt uit bier en wijn. De IJsvogel is gevestigd in een gerestaureerde werkende watermolen gelegen in het natuurgebied Barbara’s Weerd. De Graanbranderij is specialist in het vervaardigen van streekproducten zoals aspergelikeur, blauwe bessen likorette, fruitsaplikorettes en mosterd.

Bij een rondleiding of bezichtiging kan men de twee ambachten, molenaar en stoker aanschouwen.

Schans 20A 5944 AG Arcen

Meer informatie op de website van de IJsvogel

Groenteboerderij Dings

Een gezellige winkel met dagelijks vers gesneden panklare groente en nog veel meer heerlijk verse groente en fruit.

Tegelseweg 48 5951 GL Belfeld

Bekijk Groenteboerderij Dings op Facebook

Streekwinkel het Vorst

Waar de regio samenkomt! Bij streekwinkel het Vorst wordt van woensdag t/m zaterdag een keur aan lokale producten tegen lage lokale prijzen verkocht. Alles vers natuurlijk!

Vorstweg 53 5941 NT Velden

Bekijk de website van het Vorst

Gezond eten, verse ingrediënten, samen zaaien, samen koken en het samen opeten!

Kokkerelli

Kinderen bewust maken van goede en gezonden voeding? Bij Kokkerelli, de Kids University voor voeding leer je het allemaal. Workshops, een echte jamsessie en zelfs kookles met de hele klas!

Villa Flora Villa Floraweg 1 5928 SZ Venlo

Klik hier voor meer informatie

Green Barn

Een boederijwinkel waar kinderen mogen knuffelen met de boerderijdieren, kunnen spelen in de speelweide en van alles te weten komen over de lokale groente, fruit en kruiden die hier verbouwd worden.

Expediteursweg (bij Budgetplant)

5915 PC Venlo

Bekijk de website

Stadstuinen, kruidentuinen en voedselbossen, lekker bezig zijn met je handen in de grond? In Venlo is er voor alle groene vingers een plek!

Venlo

Bij stadstuinderij Venlo heeft iedereen de mogelijkheid om eigen groenten te verbouwen. De deelnemers zijn elke week actief bezig met zaaien, wieden, oogsten en klussen doen. Je kan in jouw eigen moestuinbed verbouwen wat je wilt zolang het maar zonder kunstmest en bestrijdingsmiddelen gebeurt. Daarnaast werk je iedere week 2 uur in ge gezamenlijke tuin de Meente.

Velden

In het Veldens Voedsel bos wordt op een makkelijke manier gezonde en duurzame voeding toegankelijk gemaakt. Maak een wandelingetje door dit openbare voedselbos en neem iets mee want zeg nou zelf, er gaat toch niets boven een zelf geplukte snack?

In Velden op de dorpsstraat 14 ligt de Dörperwei, een voedselbos waar elke donderdag-en vrijdagochtend ‘meehelp’ ochtend voor vrijwilligers is.

Website Veldensvoedsel

Tegelen

Naast Chateau Holtmühle in Tegelen ligt de eeuwenoude kruidentuin. In de zomer worden er rondleidingen gegeven en kan je op afspraak de prachtig onderhouden tuin bezoeken. 8 van de 12 ha. grote tuin is stiltegebied, heerlijk even tot rust komen dus!

Kasteellaan 10 in Tegelen.

 

Wil jij ook jouw handen uit de mouwen steken en helpen in een voedselbos of voedseltuin. Kijk dan op www.stichtinghetbeleg.nl voor een locatie bij jou in de buurt.

Bekijk de website

De leukste plekken in de natuur

Trek er lekker op uit. Waar moet je dan zijn? Wij hebben de leukste plekken voor jou op een rijtje gezet.

Leren, ontdekken, doen en beleven

Lekker wandelen, midden in de natuur

Stilte om je heen, alleen jouw voetstappen die jou door de mooie omgeving leiden. Sta even stil en kijk om je heen. De natuur heeft zoveel te bieden als je jouw tempo even vertraagd. 

Trek er op uit met de fiets

In onze regio ontdek je het landschap het beste op de fiets. de vele mooie routes dwars door de natuur, zullen je versteld doen staan van de mooie doorkijkjes en pittoreske plekjes. Een tussenstop maak je midden in het bos, op de hei of aan de Maas. Ontdek de mooiste routes.