PROFIEL

Ontdek de natuur, zoals deze bedoeld is

We beseffen ons, meer dan ooit, hoe belangrijk onze gezondheid, onze familie en ons landschap is. We zijn ons er meer bewust van dat genieten in de “kleine dingen” zit. Graag nemen we je mee in de (Re)Tour Natuur. Zodat je nog meer kunt genieten van de vele “kleine dingen” die ons mooie Noord‐Limburgse landschap te bieden heeft.

Streekproducten

Aardbeien

Ontdek de sappige verrukking van Noord Limburgse aardbeien! Met hun dieprode kleur en zoete aroma zijn deze lokale lekkernijen een ware traktatie voor de zintuigen. De vruchtbare grond en het zonnige klimaat van deze pittoreske regio creëren de ideale omstandigheden voor het kweken van de meest smaakvolle aardbeien die je ooit hebt geproefd. Pluk ze rechtstreeks van de boerderijen en geniet van hun sappige textuur en natuurlijke zoetheid. Of je ze nu in een zomerse salade wilt verwerken, in een verfrissende smoothie wilt mixen of gewoon rechtstreeks uit het doosje wilt snoepen, Noord Limburgse aardbeien zullen je smaakpapillen betoveren. Kom en proef de natuurlijke zoetheid van de zomer in elke sappige hap.

Asperges

Ontdek de smaakvolle pracht van Limburgse asperges! Met hun verfijnde smaak en fluweelzachte textuur zijn ze een culinaire verleiding die je niet wilt weerstaan. Gekweekt in de vruchtbare Limburgse grond, bieden deze juweeltjes een ongeëvenaarde gastronomische ervaring. Proef de lente met elke sappige, witte stengel en laat je betoveren door de verrukkelijke aroma's die je smaakpapillen strelen. Limburgse asperges: de perfecte keuze voor fijnproevers die op zoek zijn naar een onvergetelijke culinaire reis!

Blauwe bessen

Ontdek de betovering van de Limburgse blauwe bessen! Met hun diepe, blauwe kleur en sappige, zoete smaak verleiden ze zelfs de meest veeleisende fijnproevers. Gekweekt in de vruchtbare Limburgse grond, gedijen deze kleine juweeltjes onder de warme zonnestralen en het milde klimaat. Proef hun verrukkelijke aroma en laat je meeslepen door de intense smaakexplosie. Of je ze nu vers eet, in desserts verwerkt of geniet van een verfrissende smoothie, de blauwe bessen uit Limburg zijn altijd een ware traktatie. Haal de zomer in huis en laat je verrassen door de natuurlijke zoetheid van deze lokale schatten.

Champignons

Ontdek de verrukkelijke smaak van champignons uit het pittoreske Limburg! Onze champignons gedijen in de rijke Limburgse bodem en worden met liefde en vakmanschap gekweekt. Proef de perfecte balans van aardse aroma's en delicate texturen in elke hap. Laat je verleiden door de authentieke smaak van Limburgse champignons - een ware culinaire ervaring!

Eet de Natuur

Asperges, livarvarkens, aardbeien, blauwe bessen, vergeten groenten, Valuas kroketten, honing, champignons… in Noord-Limburg vind je een groot aanbod aan streekproducten. Afkomstig van de vruchtbare Limburgse grond, en met liefde en pure aandacht gemaakt. De beste plekken waar je van heerlijke, verse streekproducten kan genieten én ze kan kopen voor thuis!

 

Kinderboerderij Hagerhof

De Hagerhof is een geweldige omgeving voor jong en oud om te ontspannen. Op een terrein van 2 ha. zijn koeien, vogels, konijnen, varkens, geiten en talloze andere dieren die gevoerd en geaaid mogen worden. Verder is er een kruidentuin, een bijenstal, een eendenvijver met wiebelbrug, een trollenhut, een échte kabouterboom, een wilgenhut en een speeltuin. Daarnaast kan je via workshops en educatieve lessen op een speelse manier leren over onze natuur.

Hagerlei 1, 5912 PP Venlo

Stek | Venlo

STEK is dé plek om elkaar te ontmoeten, om te verbinden, om kennis te delen. Wij maken jou als gast graag blij met goede koffie, lekker en gezond eten en een grote glimlach:) STEK opende voor het eerst haar deuren op 1 september 2018. Ontstaan vanuit een diepe motivatie anderen te laten ervaren dat gezond snoepen echt bestaat, dat goede en lekkere voeding echt samengaat. Dat je nooit meer iets hoeft te laten, dat je zelfs je dag kunt starten met taart.

Stek Begijnengang 2 5911 JL Venlo

Beej Benders

is een unieke versmarkt, horeca én evenementenlocatie in één. Waar kwaliteit, smaak en lokale producten in het zonnetje gezet worden. Zo kun jij heerlijk rond wandelen over onze versmarkt waar je een goede slager, een echte bakker en een mooie visafdeling tegen komt.

Nolensplein 54 5911 GG Venlo

 

Bekijk de website

Zuivel van nu

Bij Zuivel van Nu kan je zelf jouw zuivel komen ophalen en stiekem een glimp opvangen van de koeien! Dat kan! Zuivel van nu verkoopt hun zuivelproducten in vers automaten op de boerderij. De automaten worden dagelijks gevuld met een gevarieerd aanbod aan verse zuivelproducten.

Schandelo 100 5941 NH Velden

Bekijk de website

Veggie Fun

Lekker gezond en verantwoord eten, maar toch even geen zin om zelf te koken? Bij Veggie Fun op de Bolwaterstraat 17 in Venlo haal je van donderdag t/m zondag heerlijke verse, gezonde maaltijden.

Op www.veggiefun.nl vind je het weekmenu.

Rijnland Aardbeien

Ook bij de 2 locaties van Rijnland Aardbeien staan in het seizoen automaten waar je zelf super verse aardbeien voor thuis uit kan halen. De automaten worden dagelijks bijgevuld dus verser kan niet!

 

Bekijk de site

Ezelmelkerij ‘t Jaegershoes

Wil je nu eindelijk wel een keer verse en supergezonde ezelmelk proeven? Koop het bij ezelmelkerij ’t Jaegershoes en maak dan ook meteen kennis alle andere dieren die daar wonen zoals waterbuffels, koeien, kippen en konijnen.

Bosheideweg 10 5951 NR Belfeld

Meer informatie op de website van Jaegershoes

Graanbranderij de IJsvogel

Graanbranderij de IJsvogel is een ambachtelijke distilleerderij, die zelf haar alcohol stookt uit bier en wijn. De IJsvogel is gevestigd in een gerestaureerde werkende watermolen gelegen in het natuurgebied Barbara’s Weerd. De Graanbranderij is specialist in het vervaardigen van streekproducten zoals aspergelikeur, blauwe bessen likorette, fruitsaplikorettes en mosterd.

Bij een rondleiding of bezichtiging kan men de twee ambachten, molenaar en stoker aanschouwen.

Schans 20A 5944 AG Arcen

Meer informatie op de website van de IJsvogel

Groenteboerderij Dings

Een gezellige winkel met dagelijks vers gesneden panklare groente en nog veel meer heerlijk verse groente en fruit.

Tegelseweg 48 5951 GL Belfeld

Bekijk Groenteboerderij Dings op Facebook

Streekwinkel het Vorst

Waar de regio samenkomt! Bij streekwinkel het Vorst wordt van woensdag t/m zaterdag een keur aan lokale producten tegen lage lokale prijzen verkocht. Alles vers natuurlijk!

Vorstweg 53 5941 NT Velden

Bekijk de website van het Vorst

Herenboeren Ulingshof

Herenboeren Ulingshof is een initiatief van een groep inwoners uit de regio Venlo. Wij willen grip op ons eten, gezond eten, weten waar het vandaan komt en hoe het geproduceerd wordt. We willen erop kunnen vertrouwen dat ons eten eerlijk is geproduceerd, met respect voor de boer, de dieren en de natuur. Momenteel zijn we hard aan het werk om in het gebied Ulingsheide in Venlo een kleinschalig gemengd boerenbedrijf; een zogenoemde Herenboerderij te starten. Een plek waar op een gezonde bodem, gezond voedsel wordt verbouwd. Want het is toch fantastisch als ons eten in onze eigen omgeving wordt geproduceerd? En wat is er leuker dan een boerderij te hebben waar je van eet?

Wil je meer informatie klik hier

Gezond eten, verse ingrediënten, samen zaaien, samen koken en het samen opeten!

Kokkerelli

Kinderen bewust maken van goede en gezonden voeding? Bij Kokkerelli, de Kids University voor voeding leer je het allemaal. Workshops, een echte jamsessie en zelfs kookles met de hele klas!

Villa Flora Villa Floraweg 1 5928 SZ Venlo

Klik hier voor meer informatie

Green Barn

Een boederijwinkel waar kinderen mogen knuffelen met de boerderijdieren, kunnen spelen in de speelweide en van alles te weten komen over de lokale groente, fruit en kruiden die hier verbouwd worden.

Expediteursweg (bij Budgetplant)

5915 PC Venlo

Bekijk de website

Stadstuinen, kruidentuinen en voedselbossen, lekker bezig zijn met je handen in de grond? In Venlo is er voor alle groene vingers een plek!

Venlo

Bij stadstuinderij Venlo heeft iedereen de mogelijkheid om eigen groenten te verbouwen. De deelnemers zijn elke week actief bezig met zaaien, wieden, oogsten en klussen doen. Je kan in jouw eigen moestuinbed verbouwen wat je wilt zolang het maar zonder kunstmest en bestrijdingsmiddelen gebeurt. Daarnaast werk je iedere week 2 uur in ge gezamenlijke tuin de Meente.

 

Kijk hier voor een van de 19 voedseltuinen in Venlo link naar

Velden

In het Veldens Voedsel bos wordt op een makkelijke manier gezonde en duurzame voeding toegankelijk gemaakt. Maak een wandelingetje door dit openbare voedselbos en neem iets mee want zeg nou zelf, er gaat toch niets boven een zelf geplukte snack?

In Velden op de dorpsstraat 14 ligt de Dörperwei, een voedselbos waar elke donderdag-en vrijdagochtend ‘meehelp’ ochtend voor vrijwilligers is.

Website Veldensvoedsel

Tegelen

Naast Chateau Holtmühle in Tegelen ligt de eeuwenoude kruidentuin. In de zomer worden er rondleidingen gegeven en kan je op afspraak de prachtig onderhouden tuin bezoeken. 8 van de 12 ha. grote tuin is stiltegebied, heerlijk even tot rust komen dus!

Kasteellaan 10 in Tegelen.

 

Wil jij ook jouw handen uit de mouwen steken en helpen in een voedselbos of voedseltuin. Kijk dan op www.stichtinghetbeleg.nl voor een locatie bij jou in de buurt.

Bekijk de website

De leukste plekken in de natuur

Trek er lekker op uit. Waar moet je dan zijn? Wij hebben de leukste plekken voor jou op een rijtje gezet.

Lekker wandelen, midden in de natuur

Stilte om je heen, alleen jouw voetstappen die jou door de mooie omgeving leiden. Sta even stil en kijk om je heen. De natuur heeft zoveel te bieden als je jouw tempo even vertraagd. 

Trek er op uit met de fiets

In onze regio ontdek je het landschap het beste op de fiets. de vele mooie routes dwars door de natuur, zullen je versteld doen staan van de mooie doorkijkjes en pittoreske plekjes. Een tussenstop maak je midden in het bos, op de hei of aan de Maas. Ontdek de mooiste routes.