PROFIEL

Fietsroute Venlo-Noord

Deze fietsroute begint in het historische stadscentrum bij knooppunt 13, waar je de Sint Martinusbasiliek kunt bewonderen en gezellige cafés kunt bezoeken in Venlo. Later kom je langs knooppunt 16, dat je door de groene omgeving van de Groote Heide leidt. Verderop brengt de route je langs knooppunt 38 en 39 in Arcen, waar je de kasteeltuinen en de Hertog Jan Brouwerij kunt verkennen. Bij knooppunt 97 in Tegelen kun je Kasteel de Holtmühle bezoeken. Nabij knooppunt 95, dicht bij de Duitse grens, kun je de serene Krickenbecker Seen ontdekken. En langs knooppunt 7 aan de Maas geniet je van prachtige uitzichten over de rivier, perfect voor een ontspannende pauze. Eindig je tocht door terug te keren naar het centrum van Venlo voor een welverdiende rustpauze.

Startpunt
Hinsbeckerweg, 5915 Venlo
Herkenningspunt
Infocentrum Groote Heide
Lengte
26 km
Knooppunten
13, 16, 38, 39, 97, 95, 96, 7, 10, 13
Parkeren
parkeerplaats De Groote Heide

Gemiddelde van 3 beoordelingen.

Ingediend door imagro op zo, 10/08/2017 - 10:25

Permalink

Naam
M.Meulenkamp
Beoordeling
Bericht
Prima route. Heel afwisselend. Van landelijk naar stadscentrum. Natuurschoon langs Maas en Groote Heide met zweefvliegbeleving. Rust in 't Ven en Zwart Water.

Ingediend door imagro op di, 07/17/2018 - 21:14

Permalink

Naam
Fred&Andrea
Beoordeling
Bericht
Nette Tour in landschaftlich abwechslungsreicher Gegend.

Ingediend door imagro op za, 03/23/2019 - 16:41

Permalink

Naam
Monique ten Cate
Beoordeling
Bericht
Mooie fietsroute. Wij dachten de zuid en noord venlo route aan elkaar te plakken. Dat ging niet vanaf 97. We misten daar nr 16 en zijn toen maar naar 7 gefietst.
Vanaf daar de zuidelijke route langs het bos weer gevolgd. Langs de Maas fietsen is prachtig. Er was veel afwisseling. Onderweg ook veel gezellige plaatsen om even op te warmen en iets te nuttigen. We hebben een mooie dag gehad.

Route: 26 km

Werelds winkelen: Venlo binnenstad

Ontdek Venlo als één van de leukste winkelsteden in het zuiden van het land. Doordat Venlo een oude stad is met mooie oude panden en kleine straatjes wordt winkelen een wereldse beleving. De…

Ontdek meer >
Fietsroute Venlo-Zuid
25 km | Venlo

Andere routes

7 km

Het Reindersmeer in 7 of 4 kilometer

Well

Ontdek meer
5 km

Rondje Arcen

Arcen

Ontdek meer
15 km

Oude Kleigroeve Route

Tegelen

Ontdek meer
11 km

Boerderijen Route

Belfeld

Ontdek meer