PROFIEL

Historie van het Jammerdal

Beschikbare data

Excursie Historie van het Jammerdal

De natuurgebieden van Het Limburgs Landschap zijn allemaal opengesteld voor wandelaars. Om bezoekers de bijzondere plekken te laten zien, worden er ook excursies georganiseerd. Zo vindt er op woensdag 8 november een excursie plaats in het natuurgebied ‘t Jammerdal in Venlo. De excursie start om 13.30 uur vanaf de parkeerplaats bij Bilderberg Hotel de Bovenste Molen, Bovenste Molenweg 12 te Venlo. Er wordt een wandeling van 2 uur gelopen. Aanmelden niet nodig.

Het Jammerdal is een gevarieerd terrein waar sommige Venlose carnavalsliedjes hun oorsprong aan ontlenen. Ecologisch gezien is het een belangrijk gebied door zijn ligging, zowel van oost naar west, als van noord naar zuid. Denk aan de verbinding van de Groote Heide richting Maas en naar het zuiden richting de Meinweg.

Het gebied kent ook een rijke historie die op een aantal plaatsen goed te zien is. Zo liggen er eeuwenoude grafheuvels en was het gebied ooit een belangrijke plek voor klei- en grindwinning. De gidsen van Het Limburgs Landschap weten er van alles van en er is genoeg geschiedenis om over te vertellen.

Foto: Stichting het Limburgs Landschap, Bart van der Linden.

Adresgegevens

51.351480809226, 6.1751332

Gerelateerd aan dit evenement