PROFIEL

Over Visit Venlo

Visit Venlo is het kanaal voor toerisme & recreatie in de gemeente Venlo. Op de kanalen van VisitVenlo ontdek je alles over de Wereldstad Venlo. De wereldse plekken in Venlo Binnenstad, Pittoresk Arcen, Wereldklooster Steyl, Maas Waterwereld, Wereldpark Maasduinen en de Wereldse events lichten wij uit op de website www.visitvenlo.nl en de social media kanalen.

VisitVenlo is ontstaan uit een samenwerking tussen ondernemers, het Toeristisch Platform Venlo-Maasduinen-Mookerhei (STIVA), Gemeente Venlo, Gemeente Bergen (L), Venlo Partners en Steyl Inspireert. Samen zetten wij Venlo op de kaart, als nieuwe wereldstad. Een ambitie die we gezamenlijk waar kunnen maken.

Wil je meer weten over deze samenwerking en de ambities? Mail dan naar: info@visitvenlo.nl

 

logo partners

 

 

Vragen over wereldstad Venlo...?

Wat zijn wereldsteden?

De 4 bekendste wereldsteden zijn New York, Londen, Parijs en Tokio. Je hoeft niet het land achter de naam van deze steden te zetten, want iedereen kent ze. Dat willen we óók graag met de Wereldstad Venlo bereiken.

Waarom is Venlo een wereldstad?

Venlo ligt direct in het hart van het Werelddeel Europa. De wereldstad staat bekend om zijn vele culturen en bezoekers uit omringende buurlanden en is omgeven door een prachtige waterwereld. Daarnaast werd zij al eens uitgeroepen tot Groenste Stad en wordt ze geroemd om haar Cradle2Cradle wereldideeën. Met haar 6 wereldwonderen biedt ze voor bezoekers een prachtige wereldse ervaring, die niet anders is dan een bezoek aan Berlijn. Met het grote verschil dat alles in Venlo wat gemakkelijker bereisbaar is te voet en met de fiets. Je zou kunnen zeggen dat we een gemoedelijke wereldstad zijn.

Waarom zou jij de wereldstad Venlo bezoeken?

Omdat het kan en omdat je nieuwe wereldse ervaringen wilt beleven. Uniek is dat onze wereldstad bij uitstek geschikt is voor gezinnen met kinderen. Kijk maar eens bij de wereldwonderen van onze wereldstad. Daar wil je graag naar toe.

Waar gaat de campagne Visit Venlo wereldstad over?

Het doel van de campagne is om mensen in Nederland te laten zien, dat een ervaring in een wereldstad veel dichterbij is dan je denkt. Ontdek de nog onbekende wereldstad Venlo, lekker dichtbij!

Hoe kan jij de Wereldstad Venlo bezoeken?

De wereldstad Venlo is gemakkelijk bereikbaar met de trein, de auto, op de fiets, per bus, en per boot. De parkeerfaciliteiten zijn state of the art en goed te vinden. In de stad zijn de wereldwonderen veelal per benenwagen goed bereikbaar.

Klopt het dat ik Venlo Wereldstad op de radio heb gehoord?

Ja dat klopt! Leuk dat je ons hebt gehoord. We zijn nu al een stuk bekender geworden. Nog een keer luisteren? Check de commercials hier.