PROFIEL

Ontdek de natuur, zoals deze bedoeld is

We beseffen ons, meer dan ooit, hoe belangrijk onze gezondheid, onze familie en ons landschap is. We zijn ons er meer bewust van dat genieten in de “kleine dingen” zit. Graag nemen we je mee in de (Re)Tour Natuur. Zodat je nog meer kunt genieten van de vele “kleine dingen” die ons mooie Noord‐Limburgse landschap te bieden heeft.

“kleine dingen”

(Re)Tour Natuur heeft een uitgebreid “kleine dingen” programma voor jong en oud. We nemen u mee op avontuur in het landschap, u maakt kennis met de bewoners van onze mooie regio, u ontmoet de dieren en insecten die hier leven, u eet van het land. Kortom ga mee op reis en ontdek de rijkdom van de natuur!

Ontdek leuke dingen:

onze top 5!

In Noord Limburg zijn er heel veel leuke dingen te doen, kijk hier naar onze TOP 5, download de strippenkaart en profiteer van leuke kortingen op jouw entreekaartje!

Download de strippenkaart

Leuke-dingen-kaart

On Tour door Noord‐Limburg Beleef het mooie landschap, maak kennis met de bewoners, ontmoet de dieren en insecten, eet van het land en ontdek de rijkdom van de natuur.  

Lees meer en Win!

Eet de Natuur

Asperges, livarvarkens, aardbeien, blauwe bessen, vergeten groenten, Valuas kroketten, honing, champignons… in Noord-Limburg vind je een groot aanbod aan streekproducten. Afkomstig van de vruchtbare Limburgse grond, en met liefde en pure aandacht gemaakt. De beste plekken waar je van heerlijke, verse streekproducten kan genieten én ze kan kopen voor thuis!

 

 

Meer over eten uit de streek en natuur

Smokkelen maar!

Smokkelen langs de Venlose grens was sinds mensenheugenis een bekend fenomeen. 100 jaar geleden, na het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog, nam het aantal smokkelaars in onze grensstreek hand over hand toe. Door handelsverboden ontstond er in Duitsland al snel een groot voedseltekort en prijzen rezen de pan uit. Smokkelaars en handelaren grepen hun kans.

Meer weten of zelf smokkelen... Klik hier
commies

 

Rust & Bezinning, Wellness & Ontspannen

Trek er op uit in de natuur. Zoek de rust in de meditatie, de ontspanning, de yoga en het sporten in het bos, in de natuur en in de zon. De natuur heeft meer te bieden voor onze ziel. Rust, ruimte en vrijheid heeft een positief effect op wie en wat we zijn. Ga lekker naar buiten en geniet.

 

Bekijk de mogelijkheden

Lekker wandelen, midden in de natuur

Stilte om je heen, alleen jouw voetstappen die jou door de mooie omgeving leiden. Sta even stil en kijk om je heen. De natuur heeft zoveel te bieden als je jouw tempo even vertraagd. 

Trek er op uit met de fiets

In onze regio ontdek je het landschap het beste op de fiets. de vele mooie routes dwars door de natuur, zullen je versteld doen staan van de mooie doorkijkjes en pittoreske plekjes. Een tussenstop maak je midden in het bos, op de hei of aan de Maas. Ontdek de mooiste routes.