PROFIEL

Rondje Ravenvennen

Beschikbare data

Stichting het Limburgs Landschap

Kom de natuur ontdekken in de Zuidelijke Maasduinen op zondag 15 januari. Deze ochtend wordt er een wandeling georganiseerd door het natuurgebied de Ravenvennen. De excursie start om 10.00 uur vanaf de parkeerplaats van Het Limburgs Landschap aan De Voort, de kruising Bongveldweg en Voortbeekstraat, 5943 AB in Lomm, gelegen aan de N271. De excursie duurt circa 2 uur.

Afwisselend is het natuurgebied de Ravenvennen zeker te noemen. De naald-, loof-, en broekbossen, vennen en heidevelden maken dat er elk seizoen weer wat nieuws te zien en te beleven is. Tijdens de koude wintermaanden is het genieten van de diverse boomsilhouetten en als het vriest een mooi laagje vorst. In de Ravenvennen liggen ook Maasduinen, deze laten de wandelaars soms stevig doorstappen. Het dragen van goede wandelschoenen is dan ook zeker aan te raden. Tijdens deze excursie zal de gids meer vertellen over dit bijzondere gebied.

Fotobijschrift: Kom op 15 januari de winterse natuur bij de Ravenvennen beleven onder begeleiding van een Maasduinengids. Foto: Stichting het Limburgs Landschap, Lia Oosterwijk.

Adresgegevens
de kruising Bongveldweg en Voortbeekstraat
5943 AB Lomm

51.437113319919, 6.1714938

Gerelateerd aan dit evenement