PROFIEL

Scrooge festival

Beschikbare data
10 december 2022 - 12:00 - 10 december 2022 - 20:00
11 december 2022 - 11:00 - 11 december 2022 - 18:00

Arcen brengt een Christmas Carol tot leven!

Het Scrooge Festival is niet meer weg te denken uit de regio. In het kleine dorp Arcen, op een steenworp afstand van de grens met Duitsland en gelegen aan de kronkelende rivier de Maas, ontmoet je tijdens het Scrooge Festival een 400-tal personen gekleed in Dickensstijl. Als sjieke notabele met de nodige air, maar ook als noeste arbeider, marktvolk, wasvrouw, vatenroller of schoenenpoetser.

Straten en pleinen zijn sfeervol ingericht. Je kijkt je ogen uit en je waant je in het Londen van weleer. Als je de route volgt ontmoet je allerlei personages maar ook ganzen, varkens en kippen. Op ‘n hoek in de steeg spuugt de geest van Magere Hein en de doodgraver vraagt eerbied voor de doden die hij van de straat opraapt.

Anno 1850
In de prachtig versierde kerk zingen een 20-tal monniken, afgewisseld o.a. door een vocaal kwartet en een houtensemble, kerstliederen. Ben op je hoede, je kunt de vrek Ebenezer Scrooge zomaar op straat tegenkomen. Ook de musical Oliver Twist is te zien met zijn kornuiten: ”pikken wat je pikken kan”.

Vergeet niet even binnen te lopen bij de poppenspeler uit België of luister in een zeeschelp naar een spannend verhaaltje. Kijk over het plein en draai horizontaal rond in de authentieke mallemolen. Geniet van de vele snuisterijen uit de tijd van toen. Er is voor elk wat wils. Al met al een evenement waar iedereen zich thuis zal voelen in een warme maar toch winterse sfeer die Dickens heet.

Scrooge Festival Arcen is een heerlijk dagje uit voor het hele gezin. 

Tickets zijn hier verkrijgbaar.

Prijs ticket exclusief reserveringskosten:
Volwassenen € 10,00 / kinderen tot 12 jaar € 5,00 / onder 4 jaar gratis.

Gerelateerd aan dit evenement

Winterdorp Arcen
Winterdorp Arcen