PROFIEL

Tips van onze bezoekers

Wij kunnen je wel vertellen hoe mooi Venlo is, maar je kunt het beter horen van de reizigers die een bezoek hebben gebracht. Ontdek de bijzondere verhalen over onze stad!

Hotspotjes.nl bracht een bezoek aan Venlo en Arcen
Wie een leuk weekend weg wil naar Limburg, is in Venlo — en omgeving — aan het juiste adres. Deze stad in het Noorden van Limburg heeft een historisch centrum en ligt niet ver van de Duitse grens. Station Venlo ligt direct tegen het centrum aan en is vanuit elke grote stad makkelijk te bereiken.Venlo is een ideale bestemming voor culturele activiteiten, hotspots of om te wandelen in een groene omgeving. In onze Venlo City Guide brengen we alle bijzondere plekken in kaart op het gebied van culturele highlights, toffe borrelspots, restaurants en unieke hotels in Venlo om te overnachten. Met deze tips heb je gegarandeerd een leuk weekend weg in Venlo en hoef je je geen moment te vervelen.

27 x tips voor een weekend weg in Venlo & Arcen

Wanderlust.nl was visiting Venlo last weekend.
Venlo may be tucked away in the far southeast of The Netherlands, but you will be surprised about its trendy and tasty hotspots. After some extensive research (someone has to do it), we created the ultimate foodie list in Venlo for you.

10 x best lunch spots in Venlo

Hotspotjes.nl was bij Mr Jigs Venlo

Wanneer je een weekend naar Venlo op de planning hebt staan en op zoek bent naar een uniek verblijf, dan is designhotel Mr Jigs dé ideale plek om te verblijven en de stad vanuit daar te ontdekken. Het driesterren hotel ligt centraal gelegen en zit gevestigd op loopafstand van station Venlo en alle hotspots. Het sneeuwwitte gebouw, voorzien van zwarte kozijnen, valt direct op tussen de andere gebouwen zodra je de Keulsepoort over wandelt en is daardoor niet te missen. Niet alleen van buiten valt Mr Jigs op, ook de binnenkant is alles behalve saai. Dit merk je direct als je gaat inchecken: geen standaard balie, maar een strakke bar waar je in de avond gin tonics kunt drinken en in de ochtend je verse croissantje of een cappuccino kunt halen. Mr Jigs omschrijft zichzelf als een mix van no bullshit en unexpected luxury.

Mr Jigs Venlo: overnachten in een uniek eye-catcher hotel in Venlo

In deze shortlist laat Hotspotjes je zien waarom wereldstad Venlo met veel culturele highlights, borrelspots, restaurants en unieke hotels, wél op je lijstje moet!
Bekijk de shortlist op Hotspotjes instagram.
 

Hotspotjes instagram

Liefs uit Limburg bracht een bezoek aan Venlo!

Venlo verrast! Dat vinden wij, wij zijn fan van Venlo. Bij elk tripje ontdekken we weer iets nieuws. Deze keer gingen we voor een bezoek aan het theater. Maar dat was natuurlijk niet alles. We lunchten langs het water, bezochten hotspots, dineerden op het mooiste terras van de stad én bezochten het theaterhotel middenin het centrum. Genoeg leuke plekken om te delen dus. We nemen je mee.

Tips van Liefs uit Limburg

Cultuursnuiver in Venlo: een verrassende citytrip

Ben jij op zoek naar een verrassende citytrip vol kunst en cultuur én lekker eten en drinken? Overweeg dan Venlo! Deze Noord-Limburgse stad aan de Maas heeft van alles te bieden én verandert volop. Wij mochten twee dagen cultuur snuiven in Venlo en het dichtbijgelegen kloosterdorp Steyl, en we vertellen in de blog ‘Cultuursnuiven in Venlo: verrassende citytrip’ graag wat we hebben gedaan.

Cultuur snuiven in Venlo

Barts Boekje 

Bo Peters tipt maandelijks over hotspots in Venlo. Zo was ze in februari bij Cabillaud, in maart bij Nena Pizza, in april bezocht ze de Borrelwinkel, in mei kreeg ze een primeur bij de net geopende foodhall MOUT, ging ze in juni bourgondisch en werelds smikkelen bij Tante Toer en checkte ze in juli het 'No Bullshit' hotel Mr Jigs. Lees hier alles over haar bevindingen en oordeel zelf. Werelds of niet? 

Barts Boekje over Venlo

Culinessa

Vanessa was in Venlo met kids; Op nog geen twee uur rijden vanaf Utrecht zit je in het gezellige Venlo. Vandaag deel ik met jullie een leuk kids proof programma om de stad te ontdekken op eigen houtje. 

De binnenstad is goed te lopen en met wat pauzes hier en daar hebben de kids het ook goed volgehouden. Op dag 1 van ons weekend tikten we 12.000 stappen aan en deden het op dag 2 iets rustiger aan met ze. Was namelijk ook wel hun weekend, haha! Lees de leukste tips voor jouw bezoek aan Venlo met kids!

Culinessa in Venlo met kids

The travelling foxes explores Venlo!

Ever wondered what the oldest cities in the Netherlands look like? Venlo is a Dutch city located in the far southeastern part, just by the Dutch-German border in the province of Limburg.

It was my first time visiting the region, and of course, exploring the city of Venlo.

Venlo: Dutch City You've Not Heard Of & Why It's Worth a Visit

9 Tips van Paradijsvogels Magazine over wat te doen in Venlo
 
Venlo biedt vele aantrekkelijke plaatsen en bezienswaardigheden, die wij graag nader bespreken.

Tip 1: Neem een pauze voor koffie en gebak in Het Romerhuis
Tip 2: Bezoek de straatcafés voor het indrukwekkende stadhuis
Tip 3: Een bezoek aan de Sint-Martinuskerk
Tip 4: insider tips voor winkelen in Venlo
Tip 5: Culinair genieten in de stadsbibliotheek in Café STEK
Tip 6: Ga in harmonie met de natuur in het Wilhelminapark
Tip 7: Een eldorado voor muziekliefhebbers: The Sounds
Tip 8: Sushi, sashimi, wasabi en tempura maki bij Eddy's Steaks 'n Sushi
Tip 9: Wandel langs de mooiste stranden van Nederland in Venlo -- uhhm op circa 2,5 uur reizen van Venlo vind je deze stranden aan de Nederlandse kust.

Lees hier de uitgebreide tips op paradijsvogelsmagazine.nl

Merel Wildschut van de Groene Meisjes vertrok om 07:00 uit Rotterdam voor haar solotripje naar Venlo. Ze werd warm onthaald bij Café Bruxelles met een uitgebreid ontbijt. Ze dronk koffie bij Milk&Cookies, bezocht de fantastische expositie van Melle bij museum Van Bommel van Dam, lunchte vegetarisch bij STEK, ontdekte boekhandel Koops en chocolade bij het Romerhuis, borrelde bij café De Keizerin, dineerde vegan bij Bij De Buren en sliep heerlijk in Het Theaterhotel in hartje Venlo. De volgende dag vertrok ze op tijd richting Arcen, voor een bezoek aan de Kasteeltuinen. Ze sloot haar tripje af met een lunch bij poppodium Grenswerk in Venlo. Benieuwd naar haar ervaring? Lees dan snel verder!

'Ik kwam echt weer helemaal geïnspireerd thuis. Dat vind ik zo’n fijn gevoel na zo’n tripje. Het liet me ook weer zien dat je helemaal niet altijd lang of ver weg hoeft. Soms is het zo simpel als één nachtje naar een stad die je nog niet kent, gewoon op twee uur rijden van huis.'  

Lees verder op degroenemeisjes.nl

Bregje, alias Wandelvrouw, laat ons de mooiste wandelplekjes zien in 't Joamerdal aan de rand van Venlo.

Het Jaomerdal wordt ook wel Jammerdal genoemd. Het ligt in het zuidoosten van Venlo en was vroeger een zanderig en heuvelachtig terrein. Daarom werd er vanaf het einde van de 18de eeuw tot de jaren dertig van de twintigste eeuw klei en grind gewonnen. Zo ontstonden er diepe gaten, die tegenwoorden meertjes vormen. Na het stoppen van de ontginning ontstond hier een prachtig natuurgebied. Dat is waar we vandaag gaan wandelen. Kijk je mee?

Lees hier de tips van Wandelvrouw