PROFIEL

Werelds Reindersmeer

Dit wereldse natuurgebied in Well, onderdeel van Wereldpark Maasduinen is een unieke belevenis, voor jong en oud. Het is ontstaan door zandafgraving in de jaren zestig. Door winning van industriezand voor de betonindustrie ontstond het Reindersmeer waar ook nu nog een sluis ligt die niet meer in gebruik is. Tegenwoordig vind je in de oude sluisbak het Bezoekerscentrum De Maasduinen met een restaurant en een prachtig terras met uitzicht over het Reindersmeer. Hier vindt je ook alle informatie over de afgravingen in dit gebied.

Naast het Reindersmeer ligt het Leukermeer wat ook door deze afgraving is ontstaan. Het Leukermeer is nu een recreatiegebied waar gezwommen en gevaren mag worden.
Hier zijn prachtige wandelroutes uitgezet. Je kunt halverwege met een zelf te bedienen trekpondje oversteken. Erg leuk voor jong en oud. Net zoals de natuurlijke speeltuin die garant staat voor uren speelplezier. Het Reindersmeer is een beschermd natuurgebied en het is dan ook niet opengesteld voor wandelaars en fietsers. Hier vinden vele vogels hun voedsel en broedgebied.

 

Adres
Bosserheide 3E
5855 AE Well
Openingstijden
Faciliteiten
Prijs
Prijzen

51.5779567, 6.0861949

In de buurt

Mio Mucho
Mio Mucho
Werelds Reindersmeer
Werelds Reindersmeer
De Wereld van de Maas: Het Leukermeer en de Maasplassen
De Wereld van de Maas: Het Leukermeer en de Maasplassen