PROFIEL

Beleef het ultieme wintergevoel in wereldstad Venlo!

In het sfeervolle, historische centrum kom je terecht in een winterse sprookjeswereld. Laat je verwonderen door de lichtjes en ontdek het gezellige centrum in de donkerste tijd van het jaar. Ontdek de hotspots in Venlo in wintertijd. 
 

Scavenger Hunts

Speciaal voor deze winter hebben wij een aantal Scavenger Hunts voor je samengesteld. Trek er lekker op uit met je familie en ontdek de diverse plekken eens op een andere manier. Speur, zoek en ontdek ze allemaal!

Lees alle over de winter fonkel scavenger hunt

Winterdorp Arcen

Deze winter verandert Arcen in een Werelds Winterdorp. In het sfeervolle, historische centrum kom je terecht in  een winterse sprookjeswereld. Laat je verwonderen door de lichtjes en ontdek het gezellige centrum van Arcen. Struin door de straatjes, bewonder de kerstbomen en dompel je onder in magie. 

Bezoek het winterdorp Arcen

Venlo on Ice

Tijdens de kerstvakantie beleef je in Venlo het ultieme wintergevoel. De Oude Markt in hartje stad wordt weer omgetoverd tot een 600 vierkante meter grote ijsbaan. Samen met familie en vrienden geniet je er van urenlang schaatsplezier.

Lees meer over Venlo on Ice

Lichtjesroute Venlo

Van 7 december tot en met 8 januari kunnen kinderen een avontuurlijke lichtjesroute lopen in de historische binnenstad van Venlo. De interactieve ontdekkingstocht leidt langs bijzondere plekken en vertelt aan de hand van stadslegendes Flujas en Guntrud over Venlo in de middeleeuwen. Als je met een speciale scepter de elf schildjes op de route aanraakt, komt het verhaal van Flujas en Guntrud tot leven!

De lichtjesroute is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar en begint bij Bibliotheek Venlo. Daar kun je een scepter kopen en versieren.

De route kan iedere dag gelopen worden van 10:00u tot 21:00u.

meer info over de lichtjesroute

Scrooge festival

Arcen brengt een Christmas Carol tot leven op 10 en 11 december!

In het kleine dorp Arcen ontmoet je tijdens het Scrooge Festival een 400-tal personen gekleed in Dickensstijl. Als sjieke notabele met de nodige air, maar ook als noeste arbeider, marktvolk, wasvrouw, vatenroller of schoenenpoetser.

Meer over het Scrooge festival lees je hier

Het avontuur van SuperSint

Beleef de avonturen van Sinterklaas. Van 12 november tot en met 4 december 2022 maak je in het Limburgs Museum kennis met de legendes rondom Sinterklaas. In de doe-tentoonstelling Het avontuur van SuperSint beleef je de avonturen die Sinterklaas ook beleefd heeft.

Lees meer over het avontuur van SuperSint

Natuurlijk blijf je slapen

Als je wilt blijven slapen heb je een heleboel wereldse hotels om uit te kiezen. Wil je overnachten in hartje stad? Of toch liever met één stap in de natuur staan voor een heerlijke ochtendwandeling in het groen? Van modern, nieuw en hip tot nostalgisch en luxueus. In Venlo vind je zeker een hotel of B&B dat volledig bij jouw wensen past.

Bekijk het aanbod