PROFIEL

Kloosterwandelroute

Maak je klaar om de serene sfeer van het kloosterleven te ervaren tijdens de Kloosterwandelroute, een korte maar betekenisvolle wandeling die begint vanaf het plein aan de Veerweg, recht tegenover het Missiemuseum. Je volgt de witte, zeshoekige bordjes met het opschrift "Kloosterwandelroute". Let op: op sommige plekken overlapt deze route met de Steylwandelroute, dus zul je dubbele bordjes tegenkomen. 

Je eerste halte langs deze route is het Missiehuis St. Michaël, het oorspronkelijke onderkomen van de Missionarissen van Steyl. Met zijn imposante dubbele kerk is dit gebouw een opvallende verschijning. Vervolg je weg en ontdek het imposante Heilig-Hartklooster en Heilige-Geestklooster, twee andere hoogtepunten langs de route. Verderop vind je de rustgevende Kloostertuinen, de prachtige Botanische tuin Jochumhof en het boeiende Missiemuseum, waar je meer te weten kunt komen over de rijke geschiedenis van het kloosterleven. 

Met een totale afstand van slechts 3 kilometer biedt de Kloosterwandelroute een korte maar fascinerende inkijk in het kloosterleven in Steyl. Geniet van de rust en de spirituele sfeer terwijl je deze bijzondere bezienswaardigheden verkent.

Startpunt
Veerweg 18, 5935 BL Steyl
Lengte
3 km
Parkeren
Rondom het startpunt (St. Michaelstraat) is voldoende parkeergelegenheid

Gemiddelde van 2 beoordelingen.

Ingediend door imagro op di, 07/17/2018 - 08:18

Permalink

Naam
Rebecca
Beoordeling
Bericht
Erg leuke route en gezellig authentiek dorpje. Aanrader!

Ingediend door imagro op zo, 09/23/2018 - 12:38

Permalink

Naam
ellie de vries
Beoordeling
Bericht
Voor de eerste keer in Steyl geweest mede door deze wandeling .Prachtig. komen zeker terug.

Route: 3 km

Romerhuis

Dit historische bouwwerk in laat-gothische stijl dateert uit 1521 en is gebouwd voor de familie Romer. Deze familie behoorde tot de meest vooraanstaande families van Venlo. Door de jaren heen heeft…

Ontdek meer >
Oude Kleigroeve Route
15 km | Tegelen

Andere routes

32 km

Zwart Water route

Velden

Ontdek meer
8 km

Barbara's Weerd

Arcen

Ontdek meer
26 km

Fietsroute Venlo-Noord

Venlo

Ontdek meer
5 km

Landgoed Arcen 5 km

Arcen

Ontdek meer