PROFIEL

Barbara's Weerd

Welkom bij Barbara's Weerd, een betoverende wandelroute die u meeneemt op een reis door de geschiedenis en natuurlijke pracht van dit bijzondere gebied. Genoemd naar het in 1452 gestichte Franciscaner Klooster Insula Sancta Barbara, biedt deze route een fascinerende mix van historie, flora en fauna. 

Het klooster, gesticht in de vijftiende eeuw, is nu slechts een ruïne die herkenbaar is als een heuvel naast de N271. Hoewel het klooster tijdens de Tachtigjarige Oorlog in 1586 verwoest werd en nooit meer werd herbouwd, blijft de plek doordrenkt van historische betekenis en mysterie. 

De omgeving van Barbara's Weerd is een waar natuurlijk juweel. Vanaf hier tot aan het veer naar Lottum strekken zich de Stroomdalgraslanden uit. Door de periodieke overstromingen van de Maas gedijen hier bloemrijke uiterwaarden, die een thuis bieden aan een rijk scala aan flora en fauna. 

Een bijzonder aspect van dit gebied is het natuurlijke beheer door Gallowayrunderen, die met hun graasgedrag zorgen voor een gevarieerd en structuurrijk landschap. Let op: vanwege hun natuurlijke instinct beschouwen de runderen honden als hun natuurlijke vijand, daarom zijn honden niet toegestaan in dit gebied. Als alternatief kunt u het fietspad langs de N271 gebruiken, waar u samen met uw hond kunt wandelen. 

De wandelroute beslaat een afstand van 8 kilometer en biedt u de kans om te genieten van de rust en schoonheid van Barbara's Weerd. Laat u betoveren door de rijke geschiedenis, de weelderige flora en het levendige dierenleven terwijl u deze bijzondere plek verkent. Trek uw wandelschoenen aan en laat u meevoeren op deze onvergetelijke ontdekkingsreis.

Startpunt
Schans 23, Arcen
Herkenningspunt
De Schanstoren, vlakbij bushalte
Lengte
8 km
Knooppunten
50, 78, 48, 49, 1, 89, 88, 87, 13, 86, 21, 85, 58, 57, 56, 50
Parkeren
Parkeren aan de Schans (tegenover Schans 23)

Gemiddelde van 1 beoordelingen.

Ingediend door KnopenLopen1sLeuk op zo, 10/31/2021 - 16:24

Permalink

Naam
Carina en partner
Beoordeling
Bericht
Dit is bijna dezelfde route als rondje Maas, Broekhuizen-Lottum en Arcen. Bij deze route zijn knooppunt 88 en 87 erbij gekomen. We hebber er deze keer (weer) voor gekozen om in plaats van knooppunt 1, 89,88,87 13 te wandelen van knooppunten 1,14,13 om een wiebelige plank over een stroompje te mijden. Het blijft ook een tweede keer een mooie route met twee een oversteek met veerboot. (31.10.2021)

Route: 8 km

Bezienswaardigheden

Barbara's Weerd
Kasteel Arcen
Voormalig Raadhuis

Wereldse cocktails: Dorstig Venlo

Bij Dorstig zijn ze gespecialiseerd in het maken van de beste cocktails! Deze borrelbar kun je omschrijven als een moderne tiki bar. In combinatie met de beste cocktails, aparte bieren en…

Ontdek meer >
Paterbosje route
4 km | Belfeld

Andere routes

14 km

Rondje Steyl en Tegelen

Steijl

Ontdek meer
4 km

Paterbosje route

Belfeld

Ontdek meer
10 km

Landgoed Arcen 10 km

Arcen

Ontdek meer
47 km

Mooder Maas

Venlo

Ontdek meer