PROFIEL

Wandeling Reindersmeer Excursie Nationaal Park De Maasduinen

Beschikbare data
Adresgegevens

Mio Mucho

Mio Mucho, puur Spaans genieten

Op een van de mooiste plekjes van Noord Limburg vind je restaurant Mio Mucho. Geniet van de pure verse Spaanse keuken, met een verbluffend uitzicht over het prachtige Leukermeer.

Zodra je Mio Mucho binnenstapt, waan je je meteen in het gastvrije, warme Spanje. In de open keuken staat een verse vis-vitrine zoals je die ziet op de versmarkt in Barcelona, in de dry aged kasten hangen heerlijke Iberico hammen te drogen en in het wijnkabinet vind je een waanzinnige wijnselectie.

Intussen staan onze chefs de mooiste producten te bereiden op de houtskool barbecue. Alles is puur, vers en wordt bereid op de gril. De gastvrije ontvangst en de geweldige ambiance maken het feest compleet.

Alsof dat allemaal nog niet genoeg is, geniet je tijdens het eten van het ongekende uitzicht over het mooie meer. Kom het zelf maar ervaren, dan begrijp je wat we bedoelen.

Wij ontvangen jou graag met een grote glimlach en beloven dat jij naar naar buiten loopt met een nog veel grotere glimlach.

Welkom bij Mio Mucho. Puur Spaans genieten met het mooiste uitzicht van Limburg.

Menukaart:
Wij werken met de mooiste producten uit Spanje en Portugal. Wij kennen al onze leveranciers persoonlijk, zo kunnen wij altijd de beste kwaliteit garanderen. Alles wordt bereid op onze 4 houtskool barbecues. Dat zorgt voor een unieke zachte grilsmaak en perfecte garing. Zowel vis, vlees als groenten zijn op zijn lekkerst als ze van de gril komen. Puur en vers zijn bij ons de leidraad.

Wijnkaart:
Wij zijn enorm trots op onze mooie en bijzondere wijnselectie. Voornamelijk Spaans, maar we hebben ook prachtige pareltjes uit andere regio’s. Veel verrassende blends, allemaal wijnen met een verhaal. Een beetje wijnliefhebber kan hier zijn hart ophalen.

Reserveer snel!
Binnenkort heeft iedereen het erover. Zorg dat jij de eerste bent en reserveer snel een plekje.

Adres
Vossenheuvel 10-220
5855 EE Well
Openingstijden

Ma t/m Zo van 11:30 - 21:00 ( KEUKEN)

Horeca
 • Restaurant
Prijs
Prijzen

51.577203417154, 6.0617114424431

Wereld van de Maasduinen: Beachclub Leukermeer

Lekker eten en drinken in de wereld van de Maasduinen. Daarvoor bent je bij Beachclub Leukermeer aan het juiste adres.

Je treft hier een beachclub met een schitterend vernieuwd terras met uitzicht over het water. Een prachtige plek in Limburg. 

 

Openingstijden

Van maart t/m oktober

 • Iedere dag vanaf 11.00 uur
Faciliteiten voor rolstoelgebruikers
 • Rolstoel toilet
 • Rolstoel toegankelijk terras
 • Rolstoel toegankelijke horecagelegenheid
Faciliteiten
 • Speelruimte / -tuin
 • Brunch en lunch vanaf €5,00
 • Diner vanaf €12,00
 • Buffet
 • Walking dinner
 • Vergaderen
 • Borrelarrangementen
 • Feesten
 • Recepties
 • IJssalon 
 • Friture
 • Pizzeria
 • Maaltijd afhalen
Prijs
Prijzen
Prijzen

51.567474, 6.0604462

Kinderpaddenstoelentocht in Nationaal park Maasduinen

Beschikbare data
Adresgegevens

De Wereld van de Maas: Het Leukermeer en de Maasplassen

De wereld van de Maas is groot, naast de hoofdrivier bestaat de Maas uit vele Maasplassen: meren die grenzen aan de Maas.
Het Leukermeer in Well is een van deze Maasplassen.

Leukermeer

Het Leukermeer is een goede uitvalsbasis voor watersport: het telt 2 mooie jachthavens en een dagstrand bij Vakantiepark Leukermeer. Daarnaast is het heerlijk wandelen rondom het meer en kan er genoten van een hapje en een drankje aan het water. Bij Vakantiepark Leukermeer kunnen sloepen en waterfietsen gehuurd worden om het Leukermeer te verkennen.

Aan het Leukermeer grenst het Reindersmeer. Hier mogen geen boten komen. En dat gaat ook niet: het is permanent afgesloten door het Bezoekerscentrum van Nationaal Park de Maasduinen.

Adres
De Kamp
5855 EG Well
Openingstijden
Faciliteiten
Prijs
Prijzen

51.568546973776, 6.0659711598632

Wereldpark De Maasduinen

In Nederland zijn twintig verschillende Nationale Parken. In het Noord-Oosten van Limburg tussen de Maas en de Duitse grens vindt u Nationaal Park de Maasduinen, het wereldpark. Dit Nationaal Park dankt zijn naam aan de opvallende stuifzandruggen die ook paraboolduinen worden genoemd. Deze paraboolduinen zijn ontstaan tegen het einde van de laatste ijstijd.

Door Nationaal Park De Maasduinen starten verschillende korte en lange bewegwijzerde wandelroutes. Ook zijn er drie verschillende rolstoelroutes.

Het fietsknooppuntennetwerk gaat dwars door en langs het nationaal park. Voor mountainbikers zijn er drie verschillende routes.

Ook ruiters en menners kunnen van het nationaal park genieten op de daarvoor bestemde ruiter- en menpaden.

Ontvangstlocaties:

 • Jachthut Op den Hamer
  Twistederweg 2
  5856 CL Wellerlooi
   
 • Activiteitencentrum de Zevenboom
  Kapelstraat 71
  5851 AS Afferden
   
 • Bezoekerscentrum de Maasduinen
  Bosserheide 3e
  5855 EA Well

   
Adres
Bosserheide 3E
5855 EA Well
Openingstijden
Faciliteiten
Prijs
Prijzen

51.5744188, 6.0855634

Werelds Reindersmeer

Dit wereldse natuurgebied in Well, onderdeel van Wereldpark Maasduinen is een unieke belevenis, voor jong en oud. Het is ontstaan door zandafgraving in de jaren zestig. Door winning van industriezand voor de betonindustrie ontstond het Reindersmeer waar ook nu nog een sluis ligt die niet meer in gebruik is. Tegenwoordig vind je in de oude sluisbak het Bezoekerscentrum De Maasduinen met een restaurant en een prachtig terras met uitzicht over het Reindersmeer. Hier vindt je ook alle informatie over de afgravingen in dit gebied.

Naast het Reindersmeer ligt het Leukermeer wat ook door deze afgraving is ontstaan. Het Leukermeer is nu een recreatiegebied waar gezwommen en gevaren mag worden.
Hier zijn prachtige wandelroutes uitgezet. Je kunt halverwege met een zelf te bedienen trekpondje oversteken. Erg leuk voor jong en oud. Net zoals de natuurlijke speeltuin die garant staat voor uren speelplezier. Het Reindersmeer is een beschermd natuurgebied en het is dan ook niet opengesteld voor wandelaars en fietsers. Hier vinden vele vogels hun voedsel en broedgebied.

 

Adres
Bosserheide 3E
5855 AE Well
Openingstijden
Faciliteiten
Prijs
Prijzen

51.5779567, 6.0861949

Het Reindersmeer in 7 of 4 kilometer

Vogelkijkhut
Tijdens deze wandeling komt u langs een vogelkijkhut. De vogelkijkhut geeft een prachtig uitzicht over het Reindersmeer. Vele vogels maken gebruik van het Reindersmeer en omgeving. Zelfs de kiekendief en de zeearend worden vanuit de vogelkijkhut weleens gespot.

Aardkundig leerput
Langs de 7,3 kilometer lange route rondom het Reindersmeer is voor volwassenen het Aardkundig Leerpad aangelegd. Op 10 informatiepanelen staat informatie over het gebied met leuke wetenswaardigheden over het ontstaan van het landschap.

Het startpunt voor de wandeling is bij het informatiepaneel bij de sluisbrug in de Bosserheide in Well. Hier kunt u uw auto parkeren. Vervolgens volgt u de rode paaltjes. U eindigt uw wandeling weer bij de Bosserheide in Well.

Een vergelijkbare route is te lopen via het wandelknooppuntennetwerk. U volgt dan de nummers: 11, 37, 67, 66, 99, 49, 44, 43, 46, 47, 48, 63.

Startpunt
Bosserheide 3E, 5855 EB Well
Herkenningspunt
Het bezoekerscentrum
Lengte
7 km
Parkeren
Bij het bezoekerscentrum

Ingediend door imagro op ma, 03/19/2018 - 22:42

Permalink

Naam
Peter
Beoordeling
Bericht
We hebben genoten van deze route. Na de vorige dag Maastricht te hebben bezocht was dit toch weer n echte verademing, lekker in de natuur. We komen beslist in n ander, iets warmer jaargetijde, terug. Jammer van het lawaai van de werkzaamheden met betrekking tot het opruimen van bomen en struiken, maar zelfs dat was geen probleem.

Ingediend door imagro op zo, 03/26/2017 - 14:27

Permalink

Naam
Ikke
Beoordeling
Bericht
Slechte bewegwijzering erheen.
Komt op het einde alleen maar borden tegen van het bezoekers centrum.
Niet duidelijk waar je moet parkeren cq beginpunt.

Ingediend door imagro op ma, 06/13/2016 - 13:06

Permalink

Naam
joost
Beoordeling
Bericht
jammer zoals op zoveel plaatsen dat er geen plaatsen zijn om de hond los te laten lopen. Echt een serieus gemis

Ingediend door imagro op zo, 09/24/2017 - 21:13

Permalink

Naam
Peggy Janssen
Beoordeling
Bericht
Leuke wandeling ook voor kinderen. Leuke bosspeelplaats met veel uitdagingen voor de kinderen. Het pontje is voor kids en volwassenen ook erg leuk. Let wel op met de staalkabel: deze is nat en er zitten scherpe plekken op. Met wandelwagen of rolstoel is de tocht moeilijker begaanbaar ivm los zand. Restaurant is erg mooi bij het water gelegen. Lekkere koffie!!! Rest zag er ook prima uit. In het restaurant is ook allerlei educatie over de natuur. Erg leuk gedaan. Op mooie dagen zoals gisteren is het wel erg druk op de route en het restaurant.

Ingediend door imagro op zo, 08/27/2017 - 10:56

Permalink

Naam
P. J. Verstappen
Beoordeling
Bericht
Niet alleen op papier, maar ook in werkelijkheid een mooie route. Wij hebben de 7-km route gewandeld. Ook mooi dat er een afkorting (4 km) is voor hen die een kortere route willen/kunnen lopen. Ook het restaurant was prima verzorgd.

Ingediend door imagro op ma, 05/15/2017 - 10:40

Permalink

Naam
Tim
Beoordeling
Bericht
Mooie route om te lopen. Alleen de routekaart die hier op de website gedownload kan worden (geeft een blauwe lijn vd wandelroute), echter dit is niet de wandelroute van 7 of 4 km. De route op de gedownloade kaart is een veel grotere route >25km en niet de route van 4 of 7km zoals de kaart wel suggereert.
Liefde voor Limburg: Bedankt voor deze opmerking. We hebben het routekaartje aangepast zodat de route weer klopt!

Ingediend door imagro op do, 05/12/2016 - 16:32

Permalink

Naam
Stef
Beoordeling
Bericht
Fantastische wandeling in een mooie omgeving. Ook het trekoverzetje is gewoon leuk om te doen.

Ingediend door imagro op zo, 10/16/2016 - 09:56

Permalink

Naam
Frits de Vries
Beoordeling
Bericht
Gelukkig zoals op zoveel plaatsen dat er geen plaatsen zijn om de hond los te laten lopen. Echt een serieus genot

Ingediend door imagro op wo, 12/07/2016 - 12:49

Permalink

Naam
gerard
Beoordeling
Bericht
Mijn mooiste route. Loop die al zo'n 10 jaar elk jaar wel een paar keer. De ene keer linksom, de andere keer rechtsom. Altijd mooi. Nog steeds jammer dat zware stormen jaren geleden al die prachtige berkenboompjes aan de noordoostkant hebben omgehaald. Weer opnieuw aanplanten?

Ingediend door imagro op zo, 04/09/2017 - 20:50

Permalink

Naam
Arine
Beoordeling
Bericht
Wat een supermooi en verrassend natuurgebied! Heerlijke ronde om het Reindersmeer gelopen, zo'n 7 km. Leuk bezoekerscentrum erbij met een terras boven het water. Hier kun je van alles eten en drinken.
Jammer dat mensen hierboven schrijven dat ze het fijn vinden dat de honden niet los mogen lopen. Wij hebben smalle paadjes naast de waterkant gelopen en de honden los gelaten. Zij plezier, wij plezier en niemand had hier last van! Als we eenden, zwanen e.d. zagen hadden wij ze aan de lijn.

Ingediend door imagro op zo, 09/23/2018 - 15:44

Permalink

Naam
Mijk
Beoordeling
Bericht
Mooi gebied! De heide was nog hier en daar paars. Het meer is ook mooi, iedere keer weer een ander doorkijkje erop, leuk. De veerpont is helaas te zwaar om in je eentje te bedienen, daar moet je echt wel minstens met twee krachtpatsers voor zijn. Fijn dat er ook regelmatig bankjes staan, zodat je even kunt rusten. En infoborden, zodat we iets over het ontstaan en de natuur kunnen leren. Naar één ding ben ik ( met Reinders als geboortenaam ) wel benieuwd: naar welke Reinders is dit meer vernoemd en met welke reden? Oh, en het informatiecentrum, daar kunnen uitstekend lunchen! Mjammie.

Ingediend door imagro op ma, 10/22/2018 - 20:05

Permalink

Naam
Familie van Gerwen
Beoordeling
Bericht
Na al eerder in het voorjaar een bezoekje gebracht te hebben aan het Reindersmeer en toen voor de korte route kozen, vonden wij het nu een uitdaging om de langere route van 7,5 km te doen.
Het was een prachtige stralende herfstdag. We hebben genoten van de mooie verschillende herfsttinten, kleuren die je natuurlijk alleen in de herfst ziet, maar dit gebied is gewoon in elk jaargetijde mooi en aantrekkelijk. Mooie vergezichten en doorkijkjes over het meer. Wij hebben echt genoten van deze wandeling en na gedane inspanning was het goed vertoeven op het terras van het bezoekerscentrum waar we wederom hebben zitten na te genieten van deze prachtige wandeling. Doen we zeker nog weer eens. Zeker de moeite waard.

Ingediend door imagro op ma, 06/10/2019 - 15:48

Permalink

Naam
Carina
Beoordeling
Bericht
Deze wandeling gewandeld op 2 maart 2019,
Beginpunt vond ik lastig te vinden. Een aardige dame van het
infocentrum hielp me op weg. Op de parkeerplaats bevindt
zich de voorzijde van het infocentrum/restaurant. Het begin
van de wandelroute bevindt zich aan de achterzijde van dit
gebouw. Als je met de rug naar het gebouw staat, staat
rechts het paaltje met groene en rode ban. Het pontje heb ik
gemist. De route voert grotendeels door rul zand, ik vond dat
vermoeiend lopen. Veel bankjes en picknicktafels met bank-
jes langs de route. Langs de route veel informatieborden, met
interessante informatie over het meer en de oevers. Ik vind
dat erg leerzaam ook voor volwassenen.

Ingediend door imagro op do, 06/27/2019 - 19:24

Permalink

Naam
Hilda Tigchelaar
Beoordeling
Bericht
Lekker pittige wandeling door mul zand en met een trekveerpont.
Goed te doen bij mooi weer. Heel rustig, zowel overdag als 's avonds. Mooi uitzicht over de meren en meertjes. Schoon gebied.

Ingediend door imagro op di, 10/22/2019 - 23:39

Permalink

Naam
daniela vitale
Beoordeling
Bericht
Eine sehr sch

Ingediend door imagro op za, 10/26/2019 - 19:38

Permalink

Naam
Anneke van der Meer
Beoordeling
Bericht
Prachtige wandeling rond het Reindermeer ; we hadden geluk dat het een heerlijk, zonnige herfstdag was. Nog nooit zoveel vliegenzwammen gezien !! Tot slot heerlijk geluncht , buiten op het terras van het bezoekerscentrum.

Ingediend door Inge Baltissen op za, 01/23/2021 - 17:28

Permalink

Naam
Inge
Beoordeling
Bericht
Een geweldige natuur en elk seizoen ziet het er anders uit. In de zomer kan het wel erg warm zijn, weinig beschutting. Het losse zand op enkele stukken zorgt voor een goede uitdaging. Helaas een erg populaire route waardoor het soms erg druk is.

Route: 7 km

Abonneer op Well