PROFIEL

Kasteeltuinen Route

Het vertrekpunt van deze fietstocht is knooppunt 10, wat u vlakbij het Limburgs Museum kunt vinden. Bij het station is voldoende parkeergelegenheid aanwezig (betaald). Een alternatief startpunt voor deze route is nabij het Kapelke van Genooi (Genooyerkapelweg, Venlo). Hier is tevens voldoende (gratis) parkeergelegenheid. In dat geval start de route bij knooppunt 7.

Deze route leidt u door de prachtige landschappen en langs culturele hoogtepunten van Venlo en Arcen. Begin uw tocht in Venlo en fiets door de groene omgeving van de Groote Heide, waar u kunt genieten van de uitgestrekte natuur en rust.

Vervolg uw weg naar Arcen, waar u de kasteeltuinen kunt bezoeken en genieten van de historie en natuur. De tuinen bieden een schitterende plek om even te pauzeren en te genieten van de bloemen en het kasteel.

De route voert u verder door het schilderachtige landschap richting de Duitse grens, waar u kunt genieten van de natuur en rustige omgeving. Fiets door het prachtige natuurgebied van Maasduinen, bekend om zijn unieke flora en fauna.

Onderweg kunt u een korte pauze nemen en genieten van het uitzicht over de Maas. Eindig uw fietstocht terug in Venlo, waar u kunt nagenieten van een heerlijke dag fietsen door een van de mooiste delen van Limburg. 

Startpunt
Nabij Keulsepoort 5, 5911 BX Venlo
Herkenningspunt
Limburgs Museum
Lengte
39 km
Knooppunten
10, 13, 16, 38, 39, 97, 95, 34, 27, 44, 94, 93, 92, 28, 84, 96, 7, 10
Parkeren
Bij het station (betaald)

Route: 39 km

t Schinkemenke

Het Schinkemenke is een beeldje van een geharnast persoon met schild. Het uit steen gehakte Schinkemenke werd in 1617 vervaardigd door de beeldhouwer Gregorius Schissler. De naam is waarschijnlijk…

Ontdek meer >
Paterbosje route
4 km | Belfeld

Andere routes

14 km

Rondje Steyl en Tegelen

Steijl

Ontdek meer
8 km

Barbara's Weerd

Arcen

Ontdek meer
2 km

Smokkelpad

Velden

Ontdek meer
26 km

Cultuurhistorische route Tegelen en Steyl

Belfeld

Ontdek meer